Ostesmaking på Hitra Gårdsmat

På Helgebostadøya finner du et lite ysteri med glade kyr og prisbelønte oster. Her kan du få omvisning i grotta hvor ostene ligger for modning. Mona forteller ivrig om produksjonen, gårdens historie og deres syn på dyrevelferd - og hvorfor det er så viktig for å lage god ost.


På det lille ysteriet Hitra Gårdsmat driver de med filosofien at glade kyr gir gode oster. Og dette stemmer vel ganske godt fordi deres oster er godt meriterte, med blant annet gull og andre medaljer fra VM, NM og er rekke andre kåringer.



Hitra Gårdsmat produserer flere spennende oster av ulike slag; grotteost, kongeost, muggost og mykost. Fellesnevneren for dem alle er at de er gjort på godt håndverk og av melk fra kyr som har det bra. Alle ostene er også økologiske.

Få innsikt i produksjonen

Under ostesmakingen får du ikke bare smake på alle de spennende ostene. Du blir også tatt med inn i fjøsen for å få hilse på kyrne. Her får du høre om alt de gjør på gården for å sikre god dyrevelferd, om hvilke raser de har og om ammetantene.

Dere får også bli med ned til ostegrotten. Her lagres de ulike ostene for å få sine karakteristiske smaker. Vertskapet byr også på historier om gårdsbruket og hva som gjør ostene dere spesielle.

Tilbud for ulike grupper
For grupper opp til 10 pers kan ostesmakingen skje nede ved grotta. Tiden tilpasses hva gruppen ønsker. Her kan man sitte en stund og drøfte ulike oster og kombinasjoner med vin.


For større grupper skjer ostesmakingen oppe i restauranten.

Passer gruppestørrelser på 4-40 pers

Forrige
Forrige

Kystseilas i fembøringer

Neste
Neste

Fra yngel til bord