Fra yngel til bord

Få et interessant innblikk i hvordan en av Norges mest kjente råvarer blir produsert; nemlig laksen. I samarbeid med Kystmuseet tar vi deg med til et topp moderne settefiskanlegg, havfiskanlegg og slakteri. Turen avsluttes med laksemåltid på en av våre flotte lokale restauranter.

Dere vil få se og lære om laksens løp fra yngel (liten fisk) og hele veien til et deilig, ferdig tilberedt laksemåltid. Gjennom en kunnskapsrik formidler vil dere høre om hvordan hele oppdrettseventyret startet på Hitra og frem til i dag. I tillegg vil dere få uavhengig informasjon om fordeler og utfordringer med bransjen. Turen vil vise dere hvor viktig bransjen er når det kommer til skaping av arbeidsplasser langs hele norskekysten. På alle de 3 lokalitetene dere besøker vil dere se topp moderne og høyteknologiske anlegg i drift.

Besøkende må være i stand til å dra ut i åpen båt og komme seg opp en liten leider ute på oppdrettsanlegget. Det er ingen nedre aldersgrense, men barn må være i følge med voksen.


Høres opplevelsesturen spennende ut?

Ta kontakt med oss! Vi hjelper deg gjerne med å arrangere hele turen til Hitra!


Vi tilbyr også en kortere havbrukstur, hvor dere bare besøker havfiskanlegg:

 
 

Explore Hitra ønsker gjennom opplevelsesturen “Fra smolt til bord” å fremme Trøndersk matproduksjon

Forrige
Forrige

Ostesmaking på Hitra Gårdsmat

Neste
Neste

Havets festbord