Havbrukstur
Sjømatnæringen i Norge omtales ofte som “Den nye oljen”. Kystmuseets havbruksturer tar deg med ut til et oppdrettsanlegg i full drift og du får et spennende innblikk i hvordan denne viktige næringen fungerer. Her får du bli med opp på fôrflåten og ut på merdekanten.
Omvisningen varer 1 time og 30 min, og belyser de mange forskjellige aspektene ved moderne norsk havbruk.
Besøkende må være i stand til å dra ut i åpen båt og komme seg opp en liten leider ute på oppdrettsanlegget. Det er ingen nedre aldersgrense, men barn må være i følge med voksen.
Vi anbefaler å kombinere havbruksturen med lunsj på Kafe Sjøsprøyt.
Høres Havbruksturen intressant ut?
Ta kontakt med oss! Vi hjelper deg gjerne å arrangere hele turen til Hitra!
Ønsker du å få innblikk i hele produksjonslingje fra smolt (nyklekket fisk) til ferdig tilberedt laks? Da kan du ta en kikk på vår “fra smolt til bord” opplevelse.
Explore Hitra ønsker via “Havbruksturen” å fremme Trøndersk matproduksjon