Utflukt til Hitra – havbrukets vugge

En påmeldingstur under Aqua Nor 2019

 

Under årets Aqua Nor tilbyr vi i Explore Hitra en utflukt til Hitra – havbrukets vugge. Ta hurtigbåten ut til Hitra, fra Trondheim tar det bare 1 timer og 40 min med båten. Dere ankommer Hitra på Sandstad hurtigbåtterminal. Her får dere på dere riktig utstyr og er klar for havbrukstur med rib som transportmiddel. Sammen med Kystmuseets formidler får dere en omvisning på både settefiskanlegg, matanlegg og ikke minst på mærdekanten. Her får dere et helhetlig innblikk i alle sider ved norsk havbruk. Vi sender også med dere en liten pose hver med noe lokalt snacks for å spise underveis.

Deretter skal dere selvfølgelig få smake på gullet vi finner i havet her ute. På Ansnes Brygger vil dere få servert den beste og ferskeste sjømaten. Det dekkes opp til Havets Festbord med et sjømat-bonanza bestående av blant annet østers, kamskjell, sjøkreps og krabbe. Før dere går til bords vil dere få være med på en ølsmaking av ølet som brygges akkurat her på Ansnes Brygger. Under middagen vil dere også få et kåseri om Hitra – havbrukets vugge. Etter noen herlige timer med fokus på sjømat transporteres dere tilbake til terminalen for å ta hurtigbåten som ankommer Trondheim kl. 20.00. Vi tilbyr også en guide som er med underveis og hjelper dere til riktig sted og hvis det skulle bli noe problem eller spørsmål.

Ønsker dere en kortere tur til Hitra er det også mulig å melde seg på kun for sjømat-bonanzaen. Ta kontakt så hjelper vi dere!

Transport: Ansnes Brygger tilbyr transport fra Trondheim med Rib eller deres nye lukkede båt. Transport tid ca. 1 time og 15 min. Pris på forespørsel.

Program

  • 08.10 Hurtigbåten fra Trondheim.
  • 09.50 Ankommer Hitra med hurtigbåten.
  • 10.00 Ut på havbrukstur.
  • 13.00 Transport til Ansnes Brygger.
  • 13.30 Ølsmaking.
  • 14.30 Havets festbord..
  • 17.30 Transport tilbake til terminalen.
  • 18.20 Hurtigbåt til Trondheim.
  • 20.00 Ankomst Trondheim.

Ledige dager:
Onsdag 21. august og fredag 23. august.

Pris:
2 600 kr per person

Inkludert i pris: Havbrukstur, snacks, sjømat-bonanza, ølsmaking, transport og guide. (Billetter til hurtigbåten er ikke inkludert.)

Påmelding sendes på mail til:
post@explorehitra.no

Gruppe på minimum 7 personer for bestilling.


This post is also available in: English (Engelsk)