Sightseeing for små troll

Hitra har mange muligheter for alle aldre. Vi har satt sammen en dagstur som engasjerer ekstra hos de små. Aktiviteter hvor man kan se, føle og høre spennende historier.


Program

Kystmuseet i Fillan
Dere starter med et besøk hos Kystmuseet i Fillan, og får en omvisning i de faste utstillingene Folket i Flatvika og Russerforliset. Omviserne hos Kystmuseet er flinke på å tilpasse seg til barn, og utstillingene er spennende både for store og små.

”Folket i Flatvika” er ei utstilling om en flergenerasjonsfamilie som bor på̊ en typisk liten gård et sted på̊ Trøndelagskysten i året 1920. På̊ denne tida er det et viktig tidsskille her på̊ kysten: Overgangen fra den gamle, tusenårige kystkulturen og til vår moderne tid. Når du kommer til Flatvika, kan du få møte noen av dem som bor der, og du vil høre at de snakker til deg og forteller deg sin historie.

«Russerforliset»
En kald og stormfull oktobernatt i 1760 drev et russisk marinefartøy hjelpeløst utenfor Hitra. Under full storm sank skipet. Hele den russiske besetningen omkom i forliset.. eller gjorde de egentlig det? Historiene om forliset av Jedinorog ble snakket om i mnage. Etterhvert ble historiene til sagn, og det ble med tiden vanskelig å skille mellom virkelighet og fantasi. Hva skjedde egentlig den natten?

Hjortegården DalPro
Dere drar videre for å besøke DalPro. DalPro er en gård som driver med hjort og villsau. De har omtrent 250 hjort og 70 sau. Her vil dere få være med å mate hjorten og komme helt innpå disse flotte dyrene. Villsauene vil også ha oppmerksomhet og er glad i kos. Dette er et besøk barna vil snakke om i lang tid.

Troll-safari og hvalfangst
Deretter går turen til Hopsjøen for å gå en tur til Brannhaugen. Langs stien bor det mange små troll som barna kan prøve å finne så mange som mulig av på vei opp. Det er også en kultursti med ruiner av gamle steinhus og en gravrøys på toppen.

Etter gåturen kommer dere ned til Hopsjøbrygga igjen for å kjøpe noe godt å spise og drikke. Inne på Hopsjøbrygga finnes både en restaurant som heter Landstykeren, og et hvalfangstmuseum. Hopsjø var tidligere et hvalfangstmottak og det å se noe av denne historien er spennende både for voksne og barn, spesielt fordi det henger et flere meter langt kjakebein under taket.

Den gamle butikken Krambua er også åpen hvor dere kan handle gammeldagse godterier og andre suvenirer.

Inkludert

  • Explore Hitra guide under hele turen.
  • Inngangsbillett på Kystmuseet.

Varighet

4 timer og 45 min


Antall deltakere

Min. 10 personer
(Eller til prisen for 10 personer)


Sesong

Hele året


Tilleggsinformasjon

  • Vi kan hjelpe med å sette opp transport dersom dere ikke ankommer med egen.
  • Bring klær og sko etter vær.

Pris

På forespørsel

Send forespørsel
Del info om denne turen

This post is also available in: English (Engelsk)