Norsk oppdrettshistorie

Sjømatlunsj De Luxe

Laks er en av Norges største eksportvare. Og fiskeoppdrettets vugge ligger like utenfor Trondheim på øya Hitra. Bli kjent med historien som startet med to brødre og verdens første suksessfulle merde, som deretter vokste til å bli en av de største oppdrettsregionene i verden. Turen inkluderer fortelling og en utstilling i historisk perspektiv, og et besøk på et av oppdrettsanleggene på Hitra. Deretter får du en uforglemmelig sjømatopplevelse på Ansnes Brygger. Vi lover noe av de beste og ferskeste godbitene fra havet du noensinne har smakt. En guide vil følge dere hele turen.

Program

08.10-09.50
Hurtigbåt (kystekspressen) Trondheim-Hitra.  Hitraguide følger med gruppen på båtturen.

10.00-11.30

Vi starter turen med en fortelling om lakseoppdrett i hurtigbåtterminalen på Sandstad. Fortellingen er bygget opp av Kystmuseet og gir et innblikk i den moderne norske oppdrettsindustrien som ligger langs Trøndelagskysten og setter den i et lokalt, nasjonalt og internasjonalt perspektiv. Videre drar vi med rib-båter ut til en av øyrikets mange oppdrettsanlegg. Sammen gir dette en unik erfaring med både lærdom og opplevelse rundt lakseoppdrett.

Hitra er lakseoppdrettets vugge.  Brødrene Grøntvedt etablerte i 1970 verdens aller første vellykkede lakseoppdrettsanlegg i havet rett utenfor Ansnes.  I dag er Hitra og naboøya Frøya en av verdens største lakseoppdrettsregioner.  I 2020 feirer man 50 års jubileum for norsk lakseoppdrett!

11.30-12.00
Båtene kjører oss til Ansnes Brygger for en uforglemmelig sjømatopplevelse.

12.00-13.00
«Alt på bordet»
Man fråtser i sesongens sjømat, høstet i havet rett utenfor bryggeveggene, tilberedt av de berømte sjømatkokkene på Ansnes Brygger.  Til maten serveres stedets egenproduserte øl, og under måltidet kommer selveste «Ægir» på besøk.  Ægir er ifølge den norrøne mytologien en jotun (gud) som rår over havet.

13.00-13.45
Busstransfer Ansnes-Sandstad.  Hitraguide følger med på bussen.

13.50-15.30
Hurtigbåt Hitra-Trondheim.

Varighet

7 timer og 20 min


Start og slutt

Trondheim hurtigbåtterminal
(Billett må kjøpes på båten)


Antall

Min. 10 personer, max. 20 personer


Passer for

Turen er ikke gjennomførbar for bevegelseshemmede.


Utstyr

Varmedresser og redningsvester stilles til disposisjon under båtturen. Ha på godt fottøy og lue om været tilsier det.

Send forespørsel
Del info om denne turen

This post is also available in: English (Engelsk)