I Ægirs rike

Hitra-krabben har blitt et kjent fenomen, og ingen tilbereder krabbe som chef Ola på Ansnes Brygger, her vil dere både bo og spise. Ægir er i følge norrøn mytologi en jotun som rår over havet, på samme måte rår sjømatkokkene hos Ansnes over kjøkkenet under Ægirs aften, som dere vil ha gleden av å oppleve.

Dagsoversikt


Dag 1

Dere starter turen med en utstilling om akvakultur, med film og en matbit fra havet i Ægir hallen ved kystekspressterminalen på Sandstad. Deretter drar dere til Ansnes Brygger. Her vil dere bo de neste dagene i koselige leiligheter helt ved sjøkanten.

Kvelden starter dere med ølsmaking og omvisning på mikrobryggeriet med eier, kokk og ølbrygger Ola Skjåk Bræk, før det blir servert middag. Ægirs Aften er et fantastisk sjømatbord med alt øya har å by på.


Dag 2

Etter frokost går turen til HitraMat hvor dere vil få en guidet tur og lunsj på Europas største krabbefabrikk. Dagen fortsetter i frisk luft med en fottur rundt Ulvøystien. Turen er 7,6 km og tar ca. 2-3 timer.

På kvelden er det muligheter for å benytte Ansnes Brygger sitt utendørs spa, før en kulturell kveld og middag på stedet.


Dag 3

Frokost og utsjekk av Ansnes Brygger. Deretter buss tilbake til kystekspressterminalen på Sandstad.


Om dere ønsker en ekstra dag

Etter frokost drar dere med rib-båt ut på havet for en hel dag med øyhopping i skjærgården utenfor Frøya. Dette er en utflukt som gir deg en frihetsfølelse utenom det vanlige. Mausund, Bogøyvær og Sula er alle fiskelandsbyer hvor det er aktivitet gjennom hele året og gir et inntrykk det er vanskelig å finne andre steder i Norge. Alle disse øyene har spiseplasser med en maritim atmosfære. Dere vil også besøke Sula fyrtårn som står på øyas høyeste punkt, 37 moh. På turen er det store sjanser for å se både ørn, sel og eksotiske fugler.

Varighet

3-4 dager


Antall deltakere

Min. 10 personer
(Eller til prisen for 10 personer)


Sesong

Hele året


Pris

På forespørsel

Send forespørsel
Del info om denne turen

This post is also available in: English (Engelsk)