Hitra gjennom århundre

Hitra har mye historie å by på, fra ulike århundre. Kystkulturen er en helt egen del av kulturen i Norge og på Hitra finnes det mange historier fra den gamle kystkulturen. På denne turen vil dere få oppleve noen av disse historiene og se hvor mye dette har vært med å prege dagens Hitra.

Dagsoversikt


Dag 1 – Ankomst Hitra

Innsjekk på Dolmsundet Hotell som ligger midt i hjertet av historiske Hitra. Hotellet har et eget preg over seg. Det er moderne samtidig som det gir en varm og koselig følelse. De tilbyr både hotellrom og komfortable leiligheter. På kvelden serveres det middag på hotellet.


Dag 2 – Tilbake til gamle dager

Etter frokost starter dagen med litt konkurrering. Like ved hotellet ligger et autentisk langhus fra Jernalderen. Her deles gruppen i lag og deltar i Jernalder-OL. Det konkurreres i blant annet tømmerhogging, tautrekking, hesteskokasting og jernalder-quiz. Etter konkurranse er det premieutdeling og en deilig jernalder-lunsj i langhuset.

Deretter er det mulig å legge inn et besøk på Dolm kirke for de som ønsker det. Dette er en av de eldste bygningene langs Trøndelagskysten, det antas at den ble bygget rundt 1500-tallet.

På ettermiddagen går turen ned til sjøen hvor Nattseilerne venter for å ta dere med til det gamle handelsstedet Hopsjø. Dette er et sted med mye historie fra flere århundrer. Det ligger blant annet et hvalfangstmuseum der fra den tiden det var et aktivt fangstmottak. Besøk også en gammel autentisk krambu som er en av Norges eldste butikker. Dagens avsluttes med en tradisjonell Hitra middag i restauranten Traktørstedet Landstrykeren på Hopsjø.


Dag 3 – Gårdsbruk før og nå

Dagen starter frokost og deretter en gåtur til toppen av Håvikfjellet. Turen er omtrent 3,5 km tur/retur og byr på en nydelig panoramautsikt utover Hitra og Frøya på toppen. I ryggsekken ligger en tradisjonell norsk matpakke og noe varmt å drikke.

Deretter går turen til Hitra Gårdsmat på Helgebostadøya. Her er det drevet gårdsbruk siden før det var vegforbindelse til øya. Til tross for utfordringene er gården blitt meget suksessfull, spesielt i osteproduksjon. Her serveres Bondens lunsj sammen med et innblikk i gårdbrukernes historie.

På kvelden serveres middag på hotellet.


Dag 4 – Hjemreise

Frokost på hotellet før utsjekk og avreise.

Varighet

4 dager (3 overnattinger)


Antall deltakere

Min. 10 personer
(Eller til prisen for 10 personer)


Sesong

Hele året


Pris

På forespørsel

Send forespørsel
Del info om denne turen

This post is also available in: English (Engelsk)