En kulinarisk tidsreise

Er du klar for en tredagers tidsreise med daglige kulinariske opplevelser?

Reisen starter i jernalderen med middag i et ekte langhus, før dere plutselig er tilbake i det 21.århundre med et innblikk i en av Norges største eksportvarer, nemlig laksen. Siste stopp er en middag i 1700-tallet på Hopsjøbrygga med landets eldste butikk og en historisk middag. Dere vil bo på Dolmsundet Hotell, et sted med koselig atmosfære og moderne fasiliteter.

Dagsoversikt


Dag 1 – Velkommen til jernalderen

Dere ankommer Hitra på ettermiddagen og drar direkte til Dolmsundet Hotell hvor dere vil bo de neste dagene.

En Jernalder middag vil bli servert i et langhus fra Jernalderen som ligger like ved hotellet. Inne i langhuset blir det fortalt historier fra Jernalderen og servert mjød, som antagelig er den eldste alkoholholdige drikken.

Mulig tillegg til pakke: Det arrangeres Jernalder-OL. Gruppen deles i lag og konkurrerer i saging, tømmerhogging, tautrekking, spikerhamring, hesteskokasting og en jernalder-quiz. Etter konkurransene er det premieutdeling i langhuset.


Dag 2 – Historie og moderne lakseoppdrett på Hitra
Etter frokost går turen til kommunesenteret Fillan, og Kystmuseet – hvor dere kan besøke de to faste utstillingene:

«Folket i Flatvika»er ei utstilling om en flergenerasjonsfamilie som bor på en typisk liten gård et sted på Trøndelagskysten i året 1920. På denne tida er det et viktig tidsskille her på kysten: Overgangen fra den gamle, tusenårige kystkulturen og til vår moderne tid. Når du kommer til Flatvika, kan du få møte noen av dem som bor der. Ved hjelp av en lomme-pc kan du høre at de snakker til deg og forteller deg sin historie.

«Russerforliset, Jedinorog».En kald og stormfull oktobernatt i 1760 drev et russisk marinefartøy hjelpeløst i Ramsøyfjorden. Under full storm forliste til slutt skipet mot Sæbuøya på Hitra. Hele den russiske besetningen omkom i forliset.. eller gjorde de egentlig det?

Besøk på oppdrettsanlegg
Etter frokost er det en kort kjøretur til Kystmuseets avdeling på hurtigbåtterminalen på Sandstad. Der er det først ei utstilling om havbruk. Den gir et innblikk i den moderne norske oppdrettsindustrien som ligger langs Trøndelagskysten. Deretter går turen med rib-båt ut til en av øyrikets mange oppdrettsanlegg. Sammen gir dette en unik erfaring med både lærdom og opplevelse rundt fiskeoppdrett.

På vei tilbake til terminalen gjøres det et stopp på Terningen fyr, etablert i 1833. Fyret består av et tolv meter høyt tårn i betong. Her nytes en god lakselunsj før ferden går tilbake til terminalen på Sandstad.

På kvelden foreslår vi hotellets buffet, eller at dere velger et av våre middagsalternativer fra brosjyren vår «Matpakka, Smaken av Hitra», som du finner her på ExploreHitra.no.


Dag 3 – Tilbake til 1700-tallet på Hopsjø
Etter frokost er det tid for pakking og utsjekk fra Dolmsundet Hotell. Turen går så til Hopsjø Kyst og Kultursenter. På det gamle handelsstedet får dere høre historien om proprietærene som utviklet Hopsjø til å bli et av landets viktigste handelssteder på 1700-tallet. Dere får også oppleve en autentisk gammel krambu slik den framsto i riktig gamle dager og besøke det gamle hvalfangstmuseet med gjenstander og autentiske skildringer fra hvalfangstmottaket på Hestnes.

Middag vil også være her på Hopsjø, inne på Traktørstedet Landstryker’n serveres «Moder Parelius’ bryllupsmeny» med storferull, ferskfiskball og tilbehør.

Kjøpe lokalmat og hjemreise
Oppholdet på Hitra avsluttes med en tur til Hitra Salmon på vei tilbake over øya. Her kan det kjøpes produkter fra både laks og hvit fisk.

Varighet

3 dager


Antall deltakere

Min. 10 personer
(Eller til prisen for 10 personer)


Sesong

Hele året


Pris

På forespørsel

Send forespørsel
Del info om denne turen

This post is also available in: English (Engelsk)