Det gamle handelsstedet på Hopsjø

Handelsstedet på Hopsjø var et av Trøndelags største handelssteder på 17 og 1800-tallet.Familien Parelius regjerte her i over 250 år som handelsmenn og proprietærer. Fra den tiden og til nå har stedet gått gjennom flere ulike hendelser og skapt mange spennende historier.

Dere får besøke Krambua som er en autentisk gammel butikk slik de var før i tiden. Den har en historie fra midten av 1800-tallet til den ble stengt i 1953. Her er det produkter fra en tid for lenge siden. Dere kan også kjøpe gammeldagse søtsaker og maritimt håndverk.

I andre etasje finnes det et hvalfangstmuseum. Fra 1926 til 1962 lå det en hvalfangststasjon like ved Hopsjø hvor det ble fanget omtrent 100 hvaler hvert år. Dette ble også en av de viktigste arbeidsgiverne i område da det var jobb for over 100 menn der. På museet finner du objekter og autentiske beskrivelser fra hvalfangsten i Norge på 20-tallet.

Ved brygga ligger de fantastiske trebåtene fra gamledager. De er blitt restaurert og tatt vare på av en gruppe som heter Nattseilerne. De ble dannet i 2011 og jobber for å ta vare på gamle båter og båttradisjoner. Nattseilerne holder til på Hopsjøbrygga og dere vil derfor få møte noen av medlemmene og hvis været tillater det tar de oss med på en kort båttur.

Til slutt vil «Mr. Parelius» bli med inn i den gamle varehusrestauranten, Traktørstedet Landstrykeren, for en deilig lunsj eller middag basert på lokale råvarer.

Varighet

4,5 timer


Antall deltakere

Min. 10 personer
(Eller til prisen for 10 personer)


Sesong

Hele året


Pris

På forespørsel

Send forespørsel
Del info om denne turen

This post is also available in: English (Engelsk)