De tre store; Krabbe, laks og hjort

På denne tredagers turen vil du få smake og oppleve Hitras tre store; Krabbe, laks og hjort.

Hitra-krabben er blitt et kjent fenomen, og ingen tilbereder krabbe som chef Ola på Ansnes Brygger. I følge norrøn mytologi er Ægir en jotun som rår over havet, på samme måte rår sjømatkokkene hos Ansnes over kjøkkenet under Ægirs aften, som dere vil ha gleden av å oppleve.

Laksen er en av Norges største eksportvarer og på Hitra drives det oppdrett i stor skala. Dere vil få bli med ut på sjøen til et av Lerøys oppdrettsanlegg. Å få stå på merdekanten å se laksen hoppe synes mange er en flott opplevelse.

Hjorten på Hitra er kjent for å være den hjortestammen med størst tetthet i hele Nord-Europa. Men vi har ikke bare vill hjort, DalPro er en gård hvor det drives oppdrett av hjort. Her kan du få komme helt inntil hjorten og mate den fra hånden.

Dagsoversikt


Dag 1 – Ankomst og Ægirs aften
Dere ankommer Hitra på ettermiddagen og drar direkte til Ansnes Brygger. De neste dagene er det her dere vil bo, i koselige leiligheter helt ved sjøkanten.

På kvelden står chef Ola Skjåk Bræk og hans landskjente sjømatkokker klar med Ægirs Aften, et fantastisk sjømatbord med alt det beste øyriket og sesongen har å by på. Her ligger alt på bordet, og det er bare å fråtse til magen ikke har plass til mer.

Mulig tillegg til pakke: Ølsmaking med informasjon om Ansnes Bryggers ølproduksjon og de ulike ølsortene som alle har fått navn fra de kjente fiskebankene rett utenfor døra.


Dag 2 – Lakseoppdrett på Hitra og lunsj ved Terningen fyr
Etter frokost er det en kort kjøretur til Kystmuseets avdeling på hurtigbåtterminalen på Sandstad. Der er det først ei utstilling om havbruk. Den gir et innblikk i den moderne norske oppdrettsindustrien som ligger langs Trøndelagskysten. Deretter går turen med rib-båt ut til en av øyrikets mange oppdrettsanlegg. Sammen gir dette en unik erfaring med både lærdom og opplevelse rundt fiskeoppdrett.

På vei tilbake til terminalen gjøres det et stopp på Terningen fyr, etablert i 1833. Fyret består av et tolv meter høyt tårn i betong. Her nytes en god lakselunsj før ferden går tilbake til terminalen på Sandstad.

På kvelden roes det ned med en herlig krabbebuffet hos Ansnes Brygger hvis det er høst og sesong for slikt.


Dag 3 – Hjortegården
Etter frokost er det tid for pakking og utsjekk fra Ansnes Brygger. Så går turen til DalPro, en gård som driver med hjorteoppdrett og villsauhold. Besøket inkluderer mating av hjort og informasjon om vekstbedriften – og lunsjen består av grillede viltburgere med tilbehør. Åpen gårdsbutikk med salg av kjøttprodukter og skinn fra hjort og villsau.

Kjøpe lokalmat og hjemreise
Oppholdet på Hitra avsluttes med en tur til Hitra Salmon på vei tilbake over øya. Her kan det kjøpes produkter fra både laks og hvit fisk.

Varighet

3 dager


Antall deltakere

Min. 10 personer
(Eller til prisen for 10 personer)


Sesong

Hele året


Pris

På forespørsel

Send forespørsel
Del info om denne turen

This post is also available in: English (Engelsk)