Påskeseilas i Dolmsundet


På langfredag 19.april, kan du bli med ut på seilas i spennende farvann med den flotte gjengen kalt Nattseilerne. De holder til på Hopsjø Kyst og Kultursenter, og tar vare på og restaurerer gamle båter. Et seilas med Nattseilerne er noe for seg selv. I den gamle trebåten putrer vi ut i historisk farvann i Dolmsundet. Nattseilerne og Explore Hitra guiden kan fortelle spennende historier, og svare på spørsmål dere har. Kanskje er du født og oppvokst på Hitra eller Frøya, men har aldri hørt historiene om Fosnatradisjonen i Dolmsundet, eller de sjokkerende røverhistoriene fra området. Dette er en tur som vil vekke nysgjerrigheten hos både store og små. Dolmsundet har også et rikt dyreliv. Det er sjanser for å se både ørn, hjort og niser, så ta med kamera.

Redningsvester for barn og voksne er tilgjengelig. Ta på godt fottøy og klær tilpasset været.

Turen går fra Hopsjøbrygga hvor restauranten Landstrykern er åpen kl. 13.00-18.00. Det går også en kultursti opp til Brannhaugen fra parkeringsplassen like ved brygga. Dette er en veldig fin tur med god skilting hele veien og en flott panoramautsikt på toppen. Turen er kort og går fint også for små barn. Du kan se klipp fra turen her.

Gå kulturstien før eller etter seilas, og deretter ta en lunsj i Landstrykern restaurant. En av Norges eldste butikker Krambua vil også være åpen. Nyt langfredagen på Hopsjø i år.

Pris

400 kr. per person

 

Tidspunkt for seilas:

  1. tur: Oppmøte kl. 10.30 ved Hopsjøbrygga, seilas
    kl. 11.00-12.00.
  2. tur: Oppmøte kl. 12.30 ved Hopsjøbrygga, seilas
    kl. 13.00-14.00.

Påmelding

Send påmelding med antall barn og voksne, eller eventuelle spørsmål til:

post@explorehitra.no

eller ta kontakt på tlf:
979 00 323 / 951 39 485