En varm kveld i fire minusgrader

Det er fire små minusgrader og kulden napper i kinnene. Det knaser i det frosne gresset i det 17 par med sko tusler nedover bakken til parken hos Dolmsundet Hotell. Utenfor jernalderhuset blir det servert en varm velkomstdrikk. Det dufter eple og kanel på langt hold etterhvert som hver og en får en rykende kopp i hånden. Med en knirkende lyd åpnes døra til langhuset og varmen fra bålet stiger ut. Inne står det stearinlys på hvert bord som gir akkurat nok lys til å se hvor de lengste av oss må senke hodet for å unngå bjelkene i taket. En lysekrone med levende lys svaier forsiktig fra taket i det alle finner en benk å sitte på, og midt i rommet er et deilig varmt bål. Det blir helt stille imens historien om langhuset blir fortalt. Et hus som en gang i tiden kunne vært hjemme til flere generasjoner.

Med nok et knirk åpnes døra og 17 par sko tusler igjen over det frosne gresset, gjennom parken og bort til lavvoen. Du rekker akkurat å kjenne på de fire minusgradene før kroppen igjen fylles av varmen i lavvoen. Lyslenker, dekket bord og bål setter den gode stemningen med en gang. Maten gjøres klar og legges opp foran alle der inne i lavvoen, og kokken presenterer dagens meny: Carpaccio av okse til forrett, villsau lam fra Frøya til hovedrett, og en deilig pannacotta til dessert. Utover kvelden fylles magen og stemningen stiger, der inne i den varme lavvoen under stjerneklar himmel og i fire små minusgrader.

En middag med det lille ekstra! Det perfekte avbrekk mellom kurs og seminar. Kan legges til i din bedrifts-/gruppetur til Hitra.

Vi setter sammen et tilrettelagt tilbud, skriv til oss med deres ønsker og behov her.

This post is also available in: English (Engelsk)